Inspektori otkrili 52 neprijavljena radnika i zapečatili 44 objekta

Porezna uprava Federacije BiH jučer je izvršila 257 inspekcijska nadzora na području Federacije BiH kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost, drvno-prerađivačku, trgovinsku i druge uslužne i proizvodne djelatnosti.

U toj aktivnosti inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 52 neprijavljena radnika, 68 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 28 objekata u kojima je obavljana djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 32 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćena su 44 objekta, a u 133 slučaja izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 277.500 KM.

– Porezna uprava zahvaljuje svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje porezne obaveze i poziva sve porezne obveznike da svoje obaveze blagovremeno izvršavaju, dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, da prijave svakog radnika, odnosno da posluju u skladu sa poreznim i drugim važećim propisima, jer je to najbolji i najsigurniji način poslovanja – priopćeno je iz te institucije.

izvor: livno-online.com