HBŽ-Kanton 10

Liječnici nastavljaju sa štrajkom

Poštovani pacijenti građani Hercegbosanske županije obavještavamo vas da Sindikat liječnika HBŽ  danas 27.12.2017.  nastavlja štrajk započet 13. 11. ove godine.

Pravomoćnom presudom Kantonalnog suda u Livnu od 19.12.2017. godine ukinuta je presuda Općinskog suda u Livnu od 15.11. ove godine kojom se zabranjuje štrajk Sindikatu liječnika HBŽ.

Razgovori našeg sindikata s vladom HBŽ  i resornim ministarstvom nisu donijeli nikakav konkretan rezultat.  Ne samo da se nisu uvaženi  naši zahtjevi nego resorno ministarstvo ne uvažava ni presudu Kantonalnog suda u Livnu te našem sindikatu ponovo, nezakonito,  uskraćuje reprezentativnost.

U ovakvoj situaciji Sindikat Liječnika HBŽ nema drugu mogućnost nego da se obustavom rada izbori za svoja radna, socijalna i materijalna prava. Liječnici u HBŽ ne žele ništa više od onog što već sada imaju naše kolege u Novoj Biloj, Jajcu, Travniku, Kiseljaku, Bugojnu, Zenici, Bihaću i u mnogim drugim gradovima u Federaciji BiH.

Zasada je u pet županija/kantona potpisan strukovni kolektivni ugovor za liječnike, u dvije županije/kantona se potpisuje ovih dana. U našoj županiji se nažalost Sindikat liječnika ne želi priznati ni kao službeni  partner za pregovaranje.

Zbog svega navedenog Sindikat liječnika  HBŽ nastavlja obustavu rada do ispunjenja naših zahtjeva.

 

Comments are closed.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.