Naša podrška / ŽZH-Kanton 8

Podrška kolega iz osnovnog obrazovanja

Nastavnici u osnovnim i srednjim školama na području Zapadnohercegovačke županije jutros su u prvoj smjeni održali štrajka upozorenja, a organizirat će se i poslijepodnevnoj smjeni kada se, također, neće održati jedan školski sat.

– U osnovnim školama jutros nije bilo prvog školskog sata, a u srednjim školama trećeg – izjavila je za Fenu Vesna Ćorluka, predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama Zapadnohercegovačke županije.

Ćorluka je pojasnila kako štrajk upozorenja organizira Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama Zapadnohercegovačke županije, te da se sa štrajkom solidizirao i njezin sindikat.

– Nitko iz županijske vlade i resornog ministarstva još nam se nije obratio i odgovorio na naše zahtjeve pa je vrlo izgledno da će se krenuti i u organizaciju generalnog štrajka – najavila je Ćorluka.

Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama Zapadnohercegovačke priopćio je kako su razlozi za današnji štrajk upozorenja: nepotpisivanje Kolektivnog ugovora, neisplata obveza po tužbama, nedonošenje pravilnika o zapošljavanju i pravilnika o tehnološkom višku, nedonošenje zakona o srednjem školstvu, kašnjenje u isplati honorara, Prijedlog zakona o MIO, te nezakonit obračun toplog obroka za mjesec siječanj 2017. godine.

Izvor: grude.com

Comments are closed.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.