HNK-Kanton 7

SINDIKATI ZADOVOLJNI MJERAMA VLADE HNK

Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona u prostorijama Sindikata srednjih škola HNK održao je sastanak s Josipom Milićem, predsjednikom Sindikata i njegovim saradnicima – javili su iz Vlade.

Ističući na poseban način postignuti partnerski odnos i korektan socijalni dijalog, učesnici  sastanka razgovarali su o stanju u obrazovanju i položaju prosvjetnih radnika u HNK.

Zajedničko je mišljenje kako je evidentan napredak koji je postignut u poboljšanju uslova za boravak djece i prosvjetnih radnika u školama jer je Vlada, kroz projekt energetske efikasnosti, obnovila značajan broj škola.  Istaknuto je, također, kako je poboljšan i položaj prosvjetnih radnika posebice rješavanjem tehnološkog viška i 130 radnika koji su, nakon donesenih potrebnih odluka Vlade, primljeni u stalni radni odnos.

Razgovarano je i o donošenju Kolektivnog ugovora u djelatnosti srednjeg obrazovanja, gdje je istaknuto kako je postignuta suglasnost o sadržaju, te se očekuje njegovo skoro potpisivanje.

(izvor: starmo.ba)

Comments are closed.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.