ŽZH-Kanton 8

Štrajk odgođen! Obavijest članovima sindikata i zaposlenicima MUP-a ŽZH

 

ČLANOVIMA SINDIKATA

ZAPOSLENICIMA MUP-a ŽZH

-na oglasne ploče-

-javnim medijima-

 

Svi zajedno smo svjedoci i akteri  događanja i akcija   koje je poduzimao Sindikat  vezanih za naša osnovna četiri cilja kako bi se svi zajedno izjednačili s drugim korisnicima proračuna ŽZH. Ne samo izjednačili nego i izgradili poziciju Udruge s respektom koja se uvažava kao socijalni partner te uvaženi pregovarač za zaposlenike u MUP-u.

 

Na tom putu ostvarenja i izgradnje postavljeni su zidovi i brane s kojima smo se nosili koliko smo mogli. U toj borbi oslanjali smo se na pojedince, grupe zaposlenika te na medije-kojima se ponovno zahvaljujemo.

 

Danas, 31.07.2017. godine održan je sastanak u Ministarstvu financija ŽZH na kojem su prisustvovali Predsjednik Vlade ŽZH;Zdenko Ćosić i Ministar financija; Toni Kraljević, te predstavnici Sindikata. Sastanak je tekao baš u tom traženom duhu obostranog uvažavanja s voljom i željom postizanja rješenja.

 

Osim glavnih već poznatih zahtjeva, bilo je govora i o drugim teškoćama i problemima s kojima se svi skupa nosimo,a osim detekcije utvrđen je način i tempo rješavanja tih problema. Kako smo u proteklom vremenu kritizirali i prozivali, ovoga puta dužni smo pohvaliti  članove Vlade  jer su se prema nama odnosili, ako ništa drugo, kao prema ljudskim bićima.

 

Stoga Štrajkački odbor Sindikata odgađa planirane štrajkove do daljnjega, a Sindikat će pristupiti pregovorima s Vladom oko donošenja novog Kolektivnog ugovora.

 

Srdačan pozdrav!                                                         Za ŠO Sindikata:

                                                                                         Vjekoslav Markota

 

Comments are closed.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.