HBŽ-Kanton 10 / HNK-Kanton 7 / Ostale Vijesti / USK-Kanton 1 / ŽZH-Kanton 8

Predstavnici/ce Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava bili su u studijskoj posjeti ABF-u u regijama Kronoberg i Jönköping u Švedskoj

U studijskoj posjeti Švedskoj ispred Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava sudjelovali su Samir Fajić, predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH Kantonalni odbor USK, Dalibor Vuković, predsjednik Nezavisnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ i Ivona Mišković, ispred Centra za građansku suradnju, Livno.

 

20240911_105912

 

Tijekom posjete sudionici su imali priliku sudjelovati na edukacijama za nove članove sindikata, treningu za povjerenike te su bili na obuci za zaštitu na radu na kojoj su osim povjerenika sudjelovali i direktori ili vlasnici poduzeća.

Švedske kolege i partneri iz ABF Kronoberg i Jönköping organizirali su razne sastanke sa predstavnicima

Sindikata kao i organizacija u Švedskoj gdje su predstavnici iz BiH imali priliku naučiti o ‘švedskom modelu’ funkcioniranja i rada te o pravima i obvezama koje imaju svi članovi sindikata.

20240911_133749

 

Posjeta je realizirana u okviru projekta „Zajedno za radnička prava“ koji implementira Centar za građansku suradnju, a podržava Međunarodni Olof Palme Centar.

Comments are closed.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.