HBŽ-Kanton 10

Održana obuka o razvoju i pisanju projekata za sindikate i NVO

U sklopu projekta „Radimo zajedno za radnička prava“ , koji financijski podupire Olof Palme International Centar, a provodi Centar za građansku suradnju Livno, održan je trening/obuka, na temu „Razvoj i pisanje projekata – Namicanje sredstava za provedbu projekta“ .

Sudionici treninga su bili sindikati , te članovi nevladinih organizacija. Kroz obuku, gospodin Ševko Bajić, stručnjak za pisanje projekata i namicanje sredstava, je predstavio osnovne elemente projekata, ciljeve projekata, koji su to očekivani rezultati, vremenski okvir u kojem se realizira projekt, lokacija, plan aktivnosti, te ostale pojedinosti koje su bitne za uspješno napisanu projektnu aplikaciju, ali i njenu provedbu.

Kroz trening je naglašeno da je Bosna  i Hercegovina zemlja s kompliciranom zakonskom regulativom, ali nam je dana mogućnost da kroz nevladin sektor i kroz sindikate imamo mogućnost da radimo prelijepe stvari, korisne prije svega našem društvu.

„Nevladine organizacije, sindikati i svi koji se bave pisanjem projektnim aplikacija, često postavljaju nerealne ciljeve, a ne posjeduju ni resurse s kojima bi postigli određeni cilj. Prvenstveno treba imati realne ciljeve i biti svjestan s kojim resursima raspolažemo, kao pojedinac, organizacija, sindikat. “ , naglasio je Ševko Bajić.

Potrebno je putem projekta predstaviti problem na pravi način i podići ga na veću razinu, jer je vrlo teško zastupati građane.

Centra za građansku suradnju je organizirao obuku/trening, kao rezultat prijedloga radnih grupa unutar Koalicije sindikata i NVO i akcijskog plana, s ciljem osnaživanja sindikalnih organizacija i nevladinog sektora putem pisanja projektnih prijedloga, koji će u budućem radu omogućiti kvalitetniju uslugu članstvu u sindikatu, ali i građanima putem nevladinog sektora.

Također, možete posjetiti našu službenu facebook stranicu Koalicije sindikata i NVO i CGS u Akciji , i pratiti naše događaje.

шины летние 225 55 r19грузии из тбилиси ценыopteck withdrawalmalaysianкуда дать объявлениескачать2day.kh.ua