Ostale Vijesti

Predstavnici Centra za građansku suradnju i Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava u posjeti ABF-u u Švedskoj

IMG-20221019-WA0007

U okviru projekta „Zajedno za radnička prava“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna uz podršku Međunarodnog Olof Palme Centra – OPC i Švedske agencije za međunarodni razvoj i suradnju – SIDA, predstavnici Centra za građansku suradnju i Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava boravili su u posjeti partnerskoj organizaciji, ABF, u Švedskoj.

Posjeta je trajala od 17.-21.10.2022. godine, a predstavnik Centra za građansku suradnju i koordinator projekta, Marko Hrga, i članica Mobilnog tima Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava te predsjednica Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja USK, Zehra Hadžić, proveli su četiri dana u Švedskoj pokrajini Jonkoping.

Cilj posjete bio je razmjena dobre prakse sa sindikatima i organizacijama koje okuplja i educira ABF, a predstavnici CGS-a i Koalicije sindikata i NVO su imali priliku prisustvovati edukacijama koje su se održavale u periodu posjete.

20221019_155129

„Rezultat ove posjete i razmjene je svakako nada da će se međusobna dugogodišnja suradnja s partnerima iz Švedske nastaviti,  ali i da ćemo zajednički sa sindikatima i organizacijama uspjeti preslikati bar dio primjera rada i funkcioniranja koje smo imali priliku vidjeti u Švedskoj“ kazali su predstavnici Centra za građansku suradnju i Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava nakon povratka iz Švedske.

Tijekom posjete, Zehra i Marko su također imali priliku posjetiti urede ABF-a u Jonkopingu, Kronobergu i Anebyu, kao i ured LO-a u Vaxjou.

Comments are closed.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.