Ostale Vijesti

Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH- KO HNK održao edukaciju za sindikalne povjerenike i članove

Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH, Kantonalni odbor HNK, održao je edukaciju za sindikalne povjerenike i članove u okviru projekta “Zajedno za radnička prava”.

Edukacija je održana u sali za sastanke hotela “Ada” u Blagaju na temu: “Želim i mogu biti kvalitetan sindikali aktivista”.

Sudjelovalo je 14 sindikalni povjerenika/ica iz navedenoga sindikata, a predavač na edukaciji Admir Terzić, predsjednik Skupštine SSVOONK-a BiH prezentirao je i razgovarao sa sudionicima o značaju Statuta SSVOONK-a BiH, tumačenju i primjeni Statuta. Edina Čomić, predsjednica KO SSVOONK-a BiH koja je ujedno i članica našeg Mobilnog Tima prezentirala je sindikalnu brošuru čiji sadržaj govori o tome šta je sindikat, šta je smisao sindikata, kolika je snaga sindikata, što daje sindikat,a šta pruža, koji su argumenti za i protiv učešća u sindikalnim akcijama i što su kao sindikat ostvarili.

Projekt „Zajedno za radnička prava“ implementira Centar za građansku suradnju iz Livna uz podršku Međunarodnog Olof Palme Centra iz Švedske.

6

Comments are closed.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.