O nama

KOALICIJA ZA BOLJU ZAŠTITU RADNIČKIH PRAVA

 

Koalicija za bolju zaštitu radničkih prava osnovana je 30.6.2010. godine, od strane sindikata i nevladinih organizaciju iz Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije (Kantoni 8 i 10).

Na osnivačkom sastanku održanom u Livnu, predstavnici sindikata iz javnog i privatnog sektora te predstavnici nevladinih organizacija su se složili da solidarnost i zajedničko djelovanje je ključno za jačanje uloge sindikata u zaštiti prava radnika. Dogovorili su strategiju rada koalicije i područja djelovanja, koja uključuju:

  • izradu prijedloga za izmjenu, dopunu ili bolju provedbu relevantnih zakona;
  • jačanje položaja postojećih sindikata;
  • poticanje i podrška formiranju novih sindikata (posebice u privatnom sektoru);
  • izgradnju solidarnosti među radnicima; te povećanje medijske pozornosti i javne podrške za zaštitu radničkih prava.

2012. godine Koalicija za bolju zaštitu radničkih prava se širi na Unsko-Sansku i Hercegovačko-Neretvansku županiju (Kantoni 1 i 7).

Koalicija je formirana u sklopu projekta “Lobiranje za bolju zakonsku zaštitu radničkih prava” , koji je financirala Europska unija, a koja je pružala podršku nastavku projekta pod nazivom “Zajedno za radnička prava”. Projekt su provodili Centar za građansku suradnju iz Livna s partnerom Udruženje građanki Grahovo iz Bosanskog Grahova.

Međunarodni Olof Palme Centar, u sklopu projekta “Radimo zajedno za radnička prava”, financijski pomaže realizaciju trenutnih projektnih aktivnosti.

Za sva Vaša pitanja, komentare, prijedloge, stojimo Vam na raspolaganju, svakim radnim danom od 08:00 do 16:00.

NAŠI KONTAKTI:

E-mail: cgs-li@tel.net.ba

Tel/Fax: 034 202 770

Službena Facebook stranica: Koalicija sindikata i NVO

 три чааsmoking hookah side effectsтехнология укладки штучного паркета на фанеруbest binary options strategysouth beach miami beach house rentalsссылкакупить виртуальный номер

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.