ŽZH-Kanton 8

Istraživanje: Posljedice COVID-a po sindikate i radnike u Zapadnohercegovačkom kantonu

Centar za građansku suradnju Livno, u sklopu dugogodišnjeg projekta “Zajedno za radnička prava“ koji podržava Međunarodni Olof Palme Centar, proveo je istraživanje o posljedicama virusa COVID po radnička prava, s posebnim osvrtom na sindikate i radnike u četiri kantona.

Kroz neformalnu Koaliciju za bolju zaštitu radničkih prava, koja je osnovana od strane sindikata, radnika i NVO s područja četiri kantona tj. K10, USK, ŽZH i HNK i mobilnog tima koalicije s ciljem pružanja solidarnosti i zajedničkog djelovanja u jačanju uloge sindikata u zaštiti prava radnika, ali i poboljšanju suradnje između sindikata, radnika, NVO i poslodavaca.

Članovi mobilnog tima koji djeluju u sklopu Koalicije sindikata i NVO na području Zapadnohercegovačkog kantona su u vremenu pandemije radili na terenu, pružali podršku radnicima ali i prikupljali podatke sa terena te izradili Izvještaj u kojemu su prikazane posljedice pandemije na radnike, sindikate pa samim tim i na ekonomiju.

Istraživanje o posljedicama virusa COVID po radnike i sindikate na području ZHK možete pogledati na linku.

ZHK Istraživanje MT- Posljedice COVIDA po radnike i sindikate 2020