ŽZH-Kanton 8

ODRŽAN SASTANAK SINDIKATA I RESORNE MINISTRICE NA TEMU OBRAZOVANJA U ŽZH

U Grudama je 31.10.2014. godine održan sastanak na temu obrazovanja, jedan u nizu sastanaka pod nazivom Otvoreni razgovori predstavnika vlasti i sindikata, koji imaju za cilj poboljšanje suradnje i poticanje partnerstva između sindikata i predstavnika vlasti.

Sindikati obrazovanja iz tri županije, predvođeni predsjednicom Sindikata uposlenih u osnovnim školama Županije zapadnohercegovačke, gđom. Vesnom Ćorluka, su razgovarali o nizu tema vezano za prava uposlenika u osnovnim školama s ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa, gđom. Helenom Lončar. Na sastanku su sudjelovali predstavnici sindikata osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja iz Unsko Sanskog kantona i Hercegbosanske županije, koji su podijelili i svoja iskustva te primjere iz prakse.
Uvodničar gosp. Filip Čelar iz Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja HBŽ je istaknuo da i uz budžetska ograničenja treba zajednički raditi na pronalasku boljih rješenja za poboljšanje sustava osnovnog obrazovanja, kako za djecu tako i za prosvjetne djelatnike.
Predsjednica Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja USK, gđa. Zehra Hadžić je među ostalom istaknula važnost pravilnika o upošljavanju u osnovnom obrazovanju kako bi se izabrali najkvalitetniji kadrovi te predložila da Ministarstvu obrazovanja ŽZH mogu poslužiti pravilnici iz USK kao podloga za izradu istih u ŽZH.
O materijalnim, tehničkim i higijenskim uvjetima  u školama je govorio i predstavnik Općine Grude, gosp. Srećko Mikulić, šef Odjela za društvene djelatnosti.
Nakon sastanka je uslijedio radni sastanak sindikata obrazovanja na kojem su prevladavale stručne teme, s naglaskom na skraćenje prvog razreda, te su usvojeni zaključci koji će se uputiti Ministrici Lončar.
Sastanak je održan u sklopu projekta Radimo zajedno za radnička prava, koji provodi Centar za građansku suradnju iz Livna, a podržava švedski Međunarodni Olof Palme Centar.

летние шины 175 80 r14todayкак дать объявление в интернетраскрутка сайта платнаяпрога для раскрутки сайтаVibercrackfyfkbp cfqnf

Comments are closed.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.