Naša podrška / USK-Kanton 1

Samostalni sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja Unsko-sanskog kantona održao edukaciju za sindikalne povjerenike/ce u Bosanskoj Krupi

IMG_1512

U okviru projekta „Zajedno za radnička prava“ koji implementira Centar za građansku suradnju Livno uz podršku Međunarodnog Olof Palme Centra održana je edukacija za članove Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja Unsko-sanskog kantona.

Edukacija je održana u Restoranu „Alga“ u Bosanskoj Krupi, a sudjelovalo je 13 sindikalnih povjerenika/ca iz Bosanske Krupe, Bihaća, Cazina, Bužima, Ključa, Bosanskog Petrovca, Sanskog Mosta i Velike Kladuše.

Teme edukacije za sindikalne povjerenike Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja Unsko-sanskog kantona bile su: Zakon o radu FBiH, Pravilnici iz oblasti obrazovanja – Pravilnik o radu i Zakon o zaštiti na radu FBiH.

Predsjednica Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja Unsko-sanskog kantona, Zehra Hadžić, upoznala je sindikalne povjerenike sa najznačajnijim novinama u Zakonu o zaštiti na radu FBiH te je iznijela stav sindikata po pitanju ovog Zakona koji nije u potpunosti usuglašen sa socijalnim partnerima tj. sa sindikatima kao i to da novim Zakonom sindikat nije prepoznat kao nezaobilazni faktor u procesu prevencije i mjera zaštite na radu.

Centar za građansku suradnju Livno će podržati još dvije edukacije za sindikate kroz projekt „Zajedno za radnička prava“ koji podržava Međunarodni Olof Palme Centar.

IMG_1518

Comments are closed.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.