Radnici Krivaje-Mobel ponovno blokirali prometnice

U srijedu je iz kruga tvornice odvezen kamion, iako pred tvornicom mjesecima dežuraju radnici koji ne dopuštaju ulaz ili izlaz bilo kome u krug.

Radnici Krivaje-Mobel iz Zavidovića, njih gotovo 400, danas su blokirali gradska raskrižja, tražeći tako od nadležnih da zaštite imovinu koja se nalazi u tvornici u kojoj su radili dugi niz godina.

Muhamed Mahovac, predstavnik radnika, kazao je Feni da je razlog današnjeg okupljanja to što je u srijedu iz kruga tvornice odvezen kamion, iako pred tvornicom mjesecima dežuraju radnici koji ne dopuštaju ulaz ili izlaz bilo kome u krug.

”Netko od ortaka ove tvornice ušao je u krug tvornice i odvezao nov kamion. Danas smo bili kod načelnika policije, ali ništa nije riješeno. Ranije smo tražili zakonsku prodaju imovine, raskide ugovora i ništa još nije urađeno. Danas ćemo ovdje biti do 15.00 sati, a sutra oko 6.00 ili 7.00 sati ćemo blokirati sve ulaze i izlaze iz grada, sve do ispunjenja naših zahtjeva”, rekao je Mahovac.

Nezadovoljstvo radnika Krivaje Mobel traje već duže vrijeme, ”od kako su ortaci tvornice prestali uplaćivati zdravstveno osiguranje radnicima te isplaćivati plaće” koje su, kaže Mahovac, uredno zaradili, zbog čega su više puta do sada blokirali i magistralni put M-17.

Tekst u potpunosti preuzet s bljesak.info

miami world center locationtranslate englishгугл эдвордсстоимость продвижения сайта в интернетеoption strategyскачать взломанную игру живая стальинструменты вебмастера